Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

POkud mohu autorovi doporučit:

Než se pustíte do dalších článků o fyzice, zkuste si vyzkoušte na nějakých příkladech, jestli máte znalosti, odpovídající základní, střední nebo vysoké škole. Ke znalostem fyziky je třeba se propočítat a pokud možno i "propokusovat". Vlastním řešením více příkladů a porovnáním svých řešení s výsledky ale celkem dobře zjistíte, jestli jste fyzikální problematiku pochopil.

Příklady najdete třeba:

sbirkaprikladu.gym-karvina.cz/sbirka_prikladu/mechanika.html?stupen=s&menu (odděleně testuje znalosti základní i střední školy)

http://www.e-fyzika.cz/priklady/ (středoškolská fyzika, ale těžší)

webfyzika.fsv.cvut.cz/2mech.htm (na rozhraní střední a vysoké školy)

Pomocí Google určitě najdete dalších příkladů přehršel.

1 0
možnosti
Foto

tak díky za doporučení - vůbec není od věci - jinak e-fyziku navštěvuju, a mám vytištěny nějaké materiály, ke kterým jsem se nedostal - jinak chápu, že tento přístup každému nemusí vyhovovat - ale aktuálně mi přijde přínosnější z konkrétních aplikací na přístrojích vracet zpětně ke vzorcům pro výpočty - jinak e-fyzika je poměrně dobrý portál, v tom souhlas

0 0
možnosti

J60a56n 11V33l90k

12. 9. 2021 7:56

Pohyb částí vozu je trochu složitější - např. kolo dělá přímý pohyb a současně pohyb rotační = relativní pohyb. Pro každý jsou samostatné rovnice. Nebo vyjádříme rotaci kola k bodu dotyku kola s vozovkou, hned jsme v diferenciálním počtu. Pokud kolo navíc zatáčí přidá se k tomu Coriolisovo zrychlení ( franc. matematik), 2 . ω 32 x V 21, Známý moment, když se snažíte pohnout řídítka u roztočeného kola, každý si vyzkoušel.

1 0
možnosti
Foto

no něco takového jsem se v příspěvku snažil naznačit - že kolo dělá současně dva pohyby a tak dále

0 0
možnosti

To, co tady již několik měsíců provozujete, je většinou náplň odborných předmětů Odborných učilišť. Jestli si doplňujete vzdělání, je to chválihodné. Ale většině jste pro srandu.

Příště něco o ČOV. Výroba plynu z extramantu.

0 0
možnosti

Tak to by bylo zajimave. Extramant Flexibilný kábel C360 C355 C4011

Ale vyroba bioplynu v pojeti pana Tomaska by byla urcite zajimava.

1 0
možnosti
Foto

Pane Tomášku, když sednu na kolo a šlapu, tak jedu. I když podle Vašeho výkladu bych se měl točit dokola, stoupat po imaginární ose a zakopnou o nějakou omegu, což je podle mne pokrmový tuk. ;-(

0 0
možnosti
Foto

Tak asi Vám dám zapravdu, že příspěvek by se měl strukturovat jinak, jedná se o pokus nějak strukturovat fyzikální děje například při jízdě na kole, jako třeba různé formy rychlosti a jim přiřadit další veličiny typu moment síly či výkon

0 0
možnosti

J94a44n 94V31l46k

11. 9. 2021 8:23

Jen návrh - vysvětlení by mělo sledovat logickou linii :

nejdříve popsat geometrii, matematicky definovat prostor, pokračovat přes kinematiku, kde do prostoru matematicky vyjádřím hlavně rychlost a zrychlení. Nakonec přejdu na dynamiku, kde musí být započítány hmotnosti těles.

0 0
možnosti
Foto

tak díky za poznámku a rozčlenění - ale ono to nákresu tak do určité míry je - v horní části jsou obloukové míry a ve spodní například rychlost - jen malá poznámka na okraj - on je jistý problém že některé veličiny pod stejným názvem - jako například moment otáčení - mají třeba trochu jiný význam ve statice a jiný v kinematice - nicméně díky poznámku a podnět jak strukturovat příspěvek

0 0
možnosti
Foto

Máte neobyčejný dar zamotat i poměrně jednoduché věci do naprosté nesrozumitelnosti. V obrázku i textu navíc máte hromadu chyb.

4 0
možnosti
Foto

tak do určité míry máte pravdu, že by text šel napsat jinak, přeformulovat

0 0
možnosti

Na jednu si vzpominam. Byla to putna a uhliri ji vselijak seslapavali, aby vysetrili necoohli na prodej jinym.;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 192
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1043x
Zajímám se o spoustu témat - která se trochu mění podle let a období.

Seznam rubrik