Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZJ

A nedáte pokoj.

Ve skladě mám několik, již nefunkčních magnetronů. Můžu Vám je poslat, stejně tak i seznam literatůry, kde je vše (odborně) popsáno.

0 0
možnosti
Foto

Opět nějaká (neúplná) uvedení na pravou míru:

1. Na celé předměty působí jak elektrické tak magnetické pole. Všiml jste si třeba, že při domácím úklidu přitahuje trubka vysavače prach? Prachová zrnka jsou také předměty, byť malé. A trubka je nabitá pohybem vzduchu uvnitř (prakticky princip třecí elektriky).

Ve fyzikálních laboratořích kdysi býval elektroskop. Tam elektrické pole hýbalo celkem velkou kovovou ručičkou, kteráá ukazovala velikost náboje. A hitem jsou i reproduktury na elektrostatickém principu, kde membránou pohybuje elektrické pole a nikoliv magnetické jako v běžných starších měmičích. I membrána je předmět a nikoliv částice.

2. Znovu píšete u magnetronu o jakémsi "vstupním kmitání". Nic takového tam není.

Drobná nápověda: Zkuste si spočítat, jak rychle se pohybují elektrony v magnetronu (vyplývá to přímo z velikosti napětí), vypočtěte, kolem kolika "kapes" stihne touto rychlostí za vteřinu prolétnout a výsledek porovnejte s frekvencí výstupního signálu. Třeba Vás napadne nějaká souvislost ... ;-)

1 0
možnosti
Foto

nápad projít se systém prostřednictví výpočtů není špatný - jenom, že lze předpokládat že výpočty bych strávil nemalou časovou jednotky s nepříliš zaručeným výsledkem - ale za příznivých okolností by to mohla být dobrá cesta - ad poznámka výše - to je sice dobré zmínit odbornou literaturu - sám se po odborné literatuře pídím + připomínka - že literatura jednoho autora nemusí být zárukou - obvykle si skládám mozaiku cca ze tří - čtyř zdrojů

0 0
možnosti
  • Počet článků 193
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1038x
Zajímám se o spoustu témat - která se trochu mění podle let a období.

Seznam rubrik