Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Ona paneláková kultura (kupodivu) nebyla myšlena na věčné časy. První desetiletí byly paneláky (zcela oficiálně, vč. propagandy) uvažována jako provizorní, rychlé řešení bytové nouze na cca 40 let. Teprve když doba plynula a bytová krize neustávala, začal se názor měnit .

0 0
možnosti
PK

Snad za nejlepší stavbu socialismu - co do vzhledu - považuji "palác ČKD", dole na Václaváku. A architektem byla ženaR^

0 0
možnosti
PK

Sídliště - jak které. Bohužel paneláky obecně mají otřesnou akustiku, umakartová jádra a lepení laciných tapet přímo na panel - otřes. Poněvadž jsem jako dnes starý muž vše prožil - ano, z chátrajícího Žižkova, pavlačáky 4.kategorie, se lidé rádi stěhovali do paneláků na Jižňáku.

0 0
možnosti
Foto

K51a48r91e62l 96M27á68d82l10e

25. 2. 2018 13:40

Některých těch baráčků je opravdu škoda, ale majitelé holt chtějí vydělávat, nikoliv dotovat provoz nehospodárného skanzenu. Hotel Praha se mi moc líbil, jako kurýr na kole jsem ho znal i z té méně známé strany od Hanspaulky - byl zasazený do svahu tak citlivě, že z této strany nevypadal přehnaně velký. Jenže soukromý majitel nebude chtít platit vytápění přehnaně velkorysých prostor, to je logické. Líbil se mi i Ještěd, také mi ho bylo líto, ale také jsem chápal logiku soukromého majitele. Na ploše po Ještědu se dá postavit něco s podstatně větší plochou obchodních prostor. Kdyby to koupilo město nebo stát, tak by zase spousta lidí řvala, že se peníze utrácejí zbytečně a někdo si na tom určitě namastil kapsu.

0 0
možnosti
PK

Ještěd byl naprosto nevhodný pro obchod. Zvenku zajímavý, ale některé ty venkovní prostory při tamním počasí ... Slyšel jsem, že měl zezelenat jako sv.Mikuláš, ale že se to nepovedlo, zreznul.

0 0
možnosti
  • Počet článků 193
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1038x
Zajímám se o spoustu témat - která se trochu mění podle let a období.

Seznam rubrik