Konec hodnot v Čechách

Tak jsem se v jednom svém příspěvku zaradoval, že vynalézaví Češi si poradí se vším, třeba i takovým protikuřáckým zákonem. U některých hospod totiž začaly vznikat důmyslné přístřešky, které měly splňovat literu zákona.

Při tom se zde mohlo kouřit. Tento můj příspěvek se jmenoval „V hodnotě neprší…“ http://jantomasek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=616936

Sám sem totiž začal říkat těmto hospodským přístřeškům HODNOTA. Třeba ve městě kde bydlím – v Brně v jedné okrajové čtvrti vznikla jako mávnutím kouzelného proutku jedna velmi krásná „hodnota“ na dvorku jistého domu – dokonce jako samostatný objekt s vlastním výčepem.  Tato hodnota, podobně jako další podobné hodnoty však měla život pouze jepičí.

Výklad protikuřáckého zákona byl totiž zpřísněn a byl vztažen i na venkovní přístřešky. Zákaz kouření už platí nejen v uzavřených prostorách ale pod jakoukoliv střechou, kde se podávají třebas jenom nápoje.

Ano  - trvání hodnot bylo velmi krátké, takže k tomuto mezidobí nemám ani žádné pořádné fotografie. Pozornosti předkládám alespoň pár fotografických útržků, vzniklých víceméně omylem – které zachycují právě moji oblíbenou výše zmíněnou „hodnotu“ v Brně.

to jsem já
náhodný záběr "hodnoty"

 

Autor: Jan Tomášek | sobota 9.9.2017 16:33 | karma článku: 25,51 | přečteno: 1580x